Pølser med grove fritter og urtemayonnaise
AFTENSMAD

Pølser med grove fritter og urtemayonnaise

Pølser er en klassisk dansk spise, som bliver så meget bedre med hjemmelavede fritter og mayo. Vi putter hakkede urter i mayonnaisen for at gøre den lidt lækrere. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Fritter og pølser

1 kg bagekartofler
2 stk. gulerødder
2 stk. persillerødder
2 spsk. olie
- salt og peber
8 stk. gode pølser
4 stk. store tomater
1 dl. grøn oliven med peberfrugt
1 dl. hakket persille

Mayonnaise

2 stk. æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
1 knsp. salt
1 dl. vindruekerneolie
1 stk. lille fed hvidløg
2 spsk. hakkede urter, for eksempel kørvel eller koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Skær rodfrugter i både, og vend dem i olie på en bradepande. Krydr med salt og peber, og bag dem møre i cirka 25 minutter.
  3. 3
    Tag æggeblommerne ud af køleskabet, 20 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur.
  4. 4
    Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål, og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.
  5. 5
    Dryp nu lidt af olien i skålen, imens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens du pisker.
  6. 6
    Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie heri. Pisk nu mayonnaisen lys og tyk. Smag mayonnaisen til. Der skal eventuelt lidt mere eddike eller salt heri. Smag til sidst til med revet hvidløg og urter. Steg pølserne.
  7. 7
    Hak tomater og oliven, og vend med persille. Server og nyd.