Sardiner er smækfyldt med sunde omega 3-fedtsyrer og smager dejligt efter en tur på panden. På grund af sardinens størrelse indeholder den desuden næsten ikke noget kviksølv.
4 Personer
Ingredienser
12 stk.
små friske sardiner
3 spsk.
citronsaft
-
salt og peber
-
olivenolie
4 stk.
skiver lyst brød, fx filone
1 fed
hvidløg
1 håndfuld
krølsalat
2 spsk.
friskhakket persille
4 spsk.
kapers
ANNONCE
Sådan gør du
1
Fjern indvolde og skær hoved og hale af sardinerne.
2
Skyl dem rene.
3
Kom sardinerne ned i en skål, vend med 2 spsk citronsaft, salt og peber.
4
Steg sardinerne i en god sjat olie på en teflonpande, indtil de er gyldne på begge sider.
5
Det tager ikke mange minutter.
6
Rist brødet, indtil det er sprødt.
7
Gnid brødskiverne med det pillede fed hvidløg.
8
Skær salaten i strimler og fordel over brødet.
9
Læg de varme sardiner på salaten.
10
Dryp olivenolie henover.
11
Drys kapers og persille over og server.
12
Tip: Det er ikke sikkert, at din fiskehandler har sardiner.
13
Men hvis du spørger ham, kan han sikkert skaffe dem til dig.