Seffa Medfouna
- 4 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
1.5 kg | kylling |
250 g | mel |
75 g | smør |
25 g | gær |
1 spsk. | sukker |
2 stk. | fløde 13% |
- | æblemos |
1 tsk. | salt |
1 spsk. | sukker |
1 stk. | stort finthakket løg |
l. | vand |
6 spsk. | olivenolie |
600 g | risvermicelli – tynde nudler |
4 spsk. | olie |
2 tsk. | salt |
Vermicelli-nudler
50 g | smør |
150 g | dadler |
150 g | lyse rosiner |
150 g | figen, tørret |
150 g | smuttede mandler |
2 tsk. | flormelis |
tsk. | stødt kanel |
Sådan gør du
-
1Læg rosinerne i blød.
-
2Fjern stenene fra dadlerne og stænglen fra fignerne.
-
3Steg mandlerne i olie på panden – de skal ikke tage farve.
-
4Bring meget vand i en stor gryde i kog og tilsæt lidt salt.
-
5Bræk nudlerne i stykker, så de er ca. 5 cm lange.
-
6Dryp olien ud over de tørre nudler.
-
7Kog nudlerne i 3 minutter og hæld vandet fra.
-
8Skyl hurtigt med koldt vand.
-
9Smelt smørret i gryden og vend nudlerne rundt i det, til det er fordelt – tilsæt rosinerne og sluk for blusset.
-
10Læg halvdelen af nudlerne i en flad skål, læg kyllingestykkerne ovenpå.
-
11Dæk med de resterende nudler, så kyllingen er skjult.
-
12Pynt nudlerne med stødt kanel, puddersukker, dadler, figner og mandler.