Kålsalat med nudler og thaidressing
AFTENSMAD

Kålsalat med nudler og thaidressing

Salaten er fuld af grønne og sprøde grøntsager, så det er flot at servere noget rødt ved siden af. Måske cherrytomater, strimler af røde peberfrugter, radiser som gnavegrønt eller en varm grøntsagsret i røde toner.
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g fuldkornsnudler
5 dl. vand
tsk. groft salt
100 g ekstra fine ærter
5 dl. kogende vand
25 g sukkerærtespirer
1 stk. spidskål fintsnittet
150 g agurk i stænger

Thaidressing

1 spsk. friskpresset limesaft
1 spsk. flydende honning
1 spsk. japansk sojasauce
2 tsk. fiskesovs
2 tsk. finthakket rød chilipeber
1 spsk. vand
3 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1
    Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  2. 2
    Efter ca. 2 min. under omrøring er nudlerne „løst op“ og møre uden at være bløde.
  3. 3
    Hæld vandet fra nudlerne og overhæld dem med koldt vand. 
  4. 4
    Lad nudlerne dryppe af i en sigte.
  5. 5
    Kom ærterne i en skål og hæld dem over med kogende vand.
  6. 6
    Kom ærterne i en sigte.
  7. 7
    Skær de grønne toppe af sukkerærtespirerne og gem dem til pynt.
  8. 8
    Skær det hvide fra sukkerærtespirerne i små stykker og bland dem med spidskål, nudler, agurk og de optøede ærter.
  9. 9
    Thaidressing: Rør alle ingredienserne sammen og bland dressing og salat.
  10. 10
    Stil kålsalaten tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Vend rundt og smag til.
  11. 11
    Kom imens sesamfrøene på en kold pande og rist dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 1 min. ved jævn varme.
  12. 12
    Server kålsalaten i en skål med alle ingredienserne blandet eller på et stort fad lagvis eller stribevis.
  13. 13
    Vend dressingen i eller server til.
  14. 14
    Pynt kålsalaten med ristede sesamfrø og de grønne sukkerærtespirer.
  15. 15
    Salaten kan spises til et stykke fisk eller kyllingekød, som tilbehør til en gryderet eller til en fiskemad til frokost.