Coq au riesling med råkost-topping
- 4 Personer
Ingredienser
100 g | bacon |
- | olie |
1 stk. | bornholmerhane |
4 stk. | løg |
stk. | knoldselleri |
3 stk. | persillerødder |
2 spsk. | hvedemel |
1 flaske | hvidvin Riesling |
- | nogle stilke timian |
- | salt og peber |
3 dl. | couscous |
6 stk. | grønkålsblade |
2 stk. | gulerødder |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
-
1Svits bacon i olie i en sauterpande eller gryde.
-
2Tag baconen op.
-
3Skær bornholmerhanen ud i mindre stykker og brun dem på panden på begge sider.
-
4Tag op.
-
5Skær løg, knoldselleri og persillerod i mindre stykker og svits på panden.
-
6Kom nu hanekød og bacon tilbage på panden.
-
7Drys melet over retten og vend lidt rundt.
-
8Hæld vinen i gryden og kom krydderier heri.
-
9Læg låg på og lad simre i ca. 45 minutter.
-
10Tilbered couscous efter anvisning på emballagen.
-
11Snit kålen fint og skær gulerod i tynde strimler.
-
12Vend med lidt citronsaft og smag til med salt.
-
13Sæt gryden på bordet og server.