Culotte med æble-mynte sambal
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | mindre okseculotte |
- | salt og peber |
1 kg | søde kartofler |
6 stk. | kardemommekapsler eller en halv tsk. kardemomme |
25 g | smør |
2 stk. | æbler |
2 stk. | friskhakkede mynteblade |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
-
2Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
-
3Læg kødet i en ildfast form. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Skru ned til 175 grader og steg videre, indtil centrumtemperaturen viser 62 grader (medium). Hold øje efter 20 minutter.
-
4Skræl kartoflerne og kog dem møre sammen med kardemomme. Mærk efter 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det og fjern kardemommekapslerne.
-
5Mos kartoflerne med smør og smag til med salt og peber.
-
6Skær æblerne i helt små tern og vend med mynteblade og citronsaft samt lidt salt.
-
7Server culotten med sky fra panden, mos og æble-mynte sambal.