Pølsehorn med snackpølser og pinjekerner
FROKOST

Pølsehorn med snackpølser og pinjekerner

Som så meget andet bagværk egner disse pølsehorn sig godt til madpakken. Lav en stor portion og frys ned, så du har til mange skoledage. 
  • 4 Personer

22-24 pølsehorn

75 g smør
1.5 dl. surmælksprodukt
2 tsk. honning
1 tsk. fint salt
25 g gær
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
12 stk. tynde snakpølser eller chorizopølser
1 stk. æg
3 spsk. pinjekerne

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
  2. 2
    Hæld vand, surmælksprodukt, honning og salt heri og rør rundt.
  3. 3
    Smuld gær heri og rør rundt.
  4. 4
    Rør fuldkornsmel heri.
  5. 5
    Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
  6. 6
    Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
  7. 7
    Del dejen i to dele og rul til pølser.
  8. 8
    Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
  9. 9
    Skær dejen i lagkagestykker.
  10. 10
    Skær hver pølse i 2 dele.
  11. 11
    Kom en pølse, på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
  12. 12
    Læg på bradepander med bagepapir.
  13. 13
    Pensl med æg og drys ost pinjekerner herpå.
  14. 14
    Efterhæv i 15 minutter.
  15. 15
    Sæt varmluftsovnen på 190 grader.
  16. 16
    Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.