Pølsehorn med snackpølser og pinjekerner
- 4 Personer
22-24 pølsehorn
75 g | smør |
1.5 dl. | surmælksprodukt |
2 tsk. | honning |
1 tsk. | fint salt |
25 g | gær |
100 g | fuldkornshvedemel |
300 g | hvedemel |
12 stk. | tynde snakpølser eller chorizopølser |
1 stk. | æg |
3 spsk. | pinjekerne |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
-
2Hæld vand, surmælksprodukt, honning og salt heri og rør rundt.
-
3Smuld gær heri og rør rundt.
-
4Rør fuldkornsmel heri.
-
5Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
-
6Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
-
7Del dejen i to dele og rul til pølser.
-
8Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
-
9Skær dejen i lagkagestykker.
-
10Skær hver pølse i 2 dele.
-
11Kom en pølse, på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
-
12Læg på bradepander med bagepapir.
-
13Pensl med æg og drys ost pinjekerner herpå.
-
14Efterhæv i 15 minutter.
-
15Sæt varmluftsovnen på 190 grader.
-
16Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.