Pølsehorn a la pizza
FROKOST

Pølsehorn a la pizza

Med mozzarella og lidt tomat bliver disse pølsehorn pizzaagtige i smagen. Tag et pølsehorn og nyd det, mens det endnu er lunt, læg en håndfuld til side til madpakken og frys en portion ned, når de er kølet af.
  • 4 Personer

22-24 pølsehorn

75 g smør
1.5 dl. vand
1 dl. mælk
2 tsk. honning
1 tsk. fint salt
25 g gær
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
8 stk. pølser
6 stk. soltørrede tomater i olie
1.5 dl. revet mozzarella
1 stk. æg
3 tsk. tørret oregano

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
  2. 2
    Hæld vand, mælk, honning og salt heri og rør rundt.
  3. 3
    Smuldr gær heri og rør rundt.
  4. 4
    Rør fuldkornsmel heri.
  5. 5
    Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
  6. 6
    Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
  7. 7
    Del dejen i to dele og rul til pølser.
  8. 8
    Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
  9. 9
    Skær dejen i lagkagestykker.
  10. 10
    Skær hver pølse i tre dele og hak tomaterne.
  11. 11
    Kom en pølse en anelse tomat og ost på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
  12. 12
    Læg på bradepander med bagepapir.
  13. 13
    Pensl med æg og drys oregano herpå.
  14. 14
    Efterhæv i 15 minutter.
  15. 15
    Sæt varmluftsovnen på 190 grader.
  16. 16
    Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.