Fricando - Kalvekød med svampe
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | kalvekød f.eks. tykstegsfilet, lår eller klump, skåret i skiver på ca. 1/2 cm.tykkelse og ca. 8x4 cm |
300 g | svampe – f.eks Karl Johan og vårmusseron. Tørrede, udblødte svampe kan bruges (så bruges ca. 100 g) |
1 fed | hvidløg |
- | 1 portion sofregit (se opskrift) |
- | olivenolie |
- | Mel til at vende kødet i |
- | Bouquet garni – bundet af laurbærblade og timian |
600 ml. | kraftig kalve- eller oksefond. |
1 dl. | Tør hvidvin |
- | Picada (se opskrift) |
- | havsalt |
Sådan gør du
-
1Drys salt over kødet og vend det i mel.
-
2Varm olien ved middeltemperatur i en lille dyb stegepande.
-
3Tag kødet stykke for stykke med pincet og vend det i olien – 1 sekund på hver side.
-
4Når kødet er brunet, laves sofregit’en i olien, der har taget smag fra kødet.
-
5Hvis sofregit’en er lavet på forhånd, tilsættes olien til denne.
-
6Tilsæt vin og fond og lad det koge lidt ind.
-
7Tilsæt kød og boucquet garni. Lad det simre i 1,5-2 timer.
-
8Samtidig sauteres svampene med 1 fed hvidløg.
-
9Midtvejs tilsættes de sauterede svampe.
-
10Når kødet er mørt, lige før servering, tilsættes picadaen.
-
11Serveres med sprødt brød.