Klassiske hveder med citron og kardemomme
BAGVæRK

Klassiske hveder med citron og kardemomme

Store Bededag byder traditionen tro på bløde, søde hveder. Kardemomme og citron giver den helt rigtige hvedesmag. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

20 g gær
2.5 dl. danskvand
50 g sukker
1 dl. yoghurt (eller andet syrnet mælkeprodukt)
500 g hvedemel
- skallen af en halv citron
1 tsk. fint salt
2 tsk. kardemomme
1 stk. æg

Sådan gør du

  1. 1
    Rør 20g gær ud i 2½dl danskvand.
  2. 2
    Tilsæt 50g sukker, 1dl yoghurt(eller andet syrnet mælkeprodukt), samt 250g hvedemel.
  3. 3
    Rør indtil det hele er godt blandet.
  4. 4
    Riv skallen af en halv citron og drys den i dejen sammen med 1 tsk fint salt, 2 tsk. kardemomme, 1 æg og ekstra 250g hvedemel.
  5. 5
    Ælt dejen i ca. 5 min og sæt den til hævning tildækket, på et lunt sted i 1 time.
  6. 6
    Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver. Lad dem efterhæve i ca.30min.
  7. 7
    Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.