Klassiske hveder med citron og kardemomme
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
20 g | gær |
2.5 dl. | danskvand |
50 g | sukker |
1 dl. | yoghurt (eller andet syrnet mælkeprodukt) |
500 g | hvedemel |
- | skallen af en halv citron |
1 tsk. | fint salt |
2 tsk. | kardemomme |
1 stk. | æg |
Sådan gør du
-
1Rør 20g gær ud i 2½dl danskvand.
-
2Tilsæt 50g sukker, 1dl yoghurt(eller andet syrnet mælkeprodukt), samt 250g hvedemel.
-
3Rør indtil det hele er godt blandet.
-
4Riv skallen af en halv citron og drys den i dejen sammen med 1 tsk fint salt, 2 tsk. kardemomme, 1 æg og ekstra 250g hvedemel.
-
5Ælt dejen i ca. 5 min og sæt den til hævning tildækket, på et lunt sted i 1 time.
-
6Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver. Lad dem efterhæve i ca.30min.
-
7Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.