Rib eye på spyd med sushiris
AFTENSMAD

Rib eye på spyd med sushiris

Mør og saftig ribeye på spyd giver retten her et hint af asiatisk gadekøkken. Sushiris og sojasauce hertil.  
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g Sushiris
4 spsk. risvineddike
1.5 spsk. fint salt
2 stk. ribeyebøffer
- salt og peber
250 g Shiitake-svampe eller anden
1 stk. courgette
- Sorte sesamfrø
- sojasauce
- wasabi

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl risene og kom dem i en skål med koldt vand. Lad risene trække i 20 minutter.
  2. 2
    Hæld vandet fra, kom ris og 4 dl nyt vand i en gryde og lad risene koge under låg i 10 minutter. Tag risene fra komfuret og lad dem afkøle i gryden i ca. 15 minutter.
  3. 3
    Bland eddike, sukker og salt i en skål, og vend blandingen godt med risene.
  4. 4
    Skær kødet i mindre stykker og kom det på spyd. Krydr med salt og peber og steg på grillpande eller hed ovn, indtil kødet er fint brunet. Kun et par minutter per side.
  5. 5
    Svits svampene i olie på en pande.
  6. 6
    Skær courgetten i helt tynde strimler og server den rå til kød på spyd og ris med et drys sesam og svampe. Sæt sojasauce smagt til med lidt wasabi på bordet.