Rib eye på spyd med sushiris
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | Sushiris |
4 spsk. | risvineddike |
1.5 spsk. | fint salt |
2 stk. | ribeyebøffer |
- | salt og peber |
250 g | Shiitake-svampe eller anden |
1 stk. | courgette |
- | Sorte sesamfrø |
- | sojasauce |
- | wasabi |
Sådan gør du
-
1Skyl risene og kom dem i en skål med koldt vand. Lad risene trække i 20 minutter.
-
2Hæld vandet fra, kom ris og 4 dl nyt vand i en gryde og lad risene koge under låg i 10 minutter. Tag risene fra komfuret og lad dem afkøle i gryden i ca. 15 minutter.
-
3Bland eddike, sukker og salt i en skål, og vend blandingen godt med risene.
-
4Skær kødet i mindre stykker og kom det på spyd. Krydr med salt og peber og steg på grillpande eller hed ovn, indtil kødet er fint brunet. Kun et par minutter per side.
-
5Svits svampene i olie på en pande.
-
6Skær courgetten i helt tynde strimler og server den rå til kød på spyd og ris med et drys sesam og svampe. Sæt sojasauce smagt til med lidt wasabi på bordet.