Glutenfri burger
- 4 Personer
Burgerboller
0.5 l. | vand, ca 40 grader |
15 g | skallin, loppefrøskaller eller Husk |
1 tsk. | agavesirup eller honning |
1 tsk. | uraffineret salt |
1 tsk. | stødt koriander |
2 tsk. | tørret oregano eller basilikum |
0.5 dl. | Ekstra jomfruolivenolie |
1 stk. | æg eller æggeerstatning f.eks hørfrøskum |
50 g | boghvedeflager eller glutenfri havregryn |
250 g | rismel |
100 g | majsmal eller polenta |
3 spsk. | majsstivelse |
2 spsk. | sesamfrø til drys |
Pikante burger bøffer
600 g | hakket oksekød |
1 stk. | chili |
1 stk. | æg |
1 tsk. | glutenfri sennep |
8 stk. | soltørrede tomater i små stykker |
2 spsk. | kapers |
1 dl. | parmesanost (kan udelades) |
- | tørret oregano efter smag |
- | glutenfri havregryn til at samle farsen med |
- | uraffineret salt og peber |
Hjemmelavet ketchup
3 stk. | tomater |
3 stk. | dadler, udblødt i vand i 30min |
- | uraffineret salt og peber |
- | Ekstra jomfruolivenolie |
Sådan gør du
-
1Burgerboller:
-
2Rør dejen i røremaskine eller foodprocessor. Rør først vand og skallin og lad det stå i 10-15 min. Rør derefter med håndpisker eller i røremaskine i et par minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser. Du kan justere konsistensen med olivenolien. Dejen skal have konsistens som en fast grød.
-
3Smør hænderne i olie eller vand og sæt bollerne forsigtigt på en smurt bageplade. Tryk dem lidt flade.
-
4Når ovnen er varm, pensles bollerne med olivenolie, vand eller æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i almindelig ovn og 190 grader i varmluftsovn til de er gyldne og lækre. Spises med det samme eller fryses ned til senere brug.
-
5Bøffer:
-
6Kom alle ingredienserne i en stor skål og ælt det sammen med hænderne.
-
7Sæt den æltede fars på køl i ½ time og form derefter fire bøffer.
-
8Pensl bøfferne med olivenolie og steg dem på panden i ca. seks minutter på hver side.
-
9Hjemmelavet ketchup:
-
10Skyl og skær tomaterne i mindre stykker. Svits dem i ekstra jomfruolivenolie og krydr med salt og peber. Du kan med fordel supplere med hakkede rødløg eller frisk oregano.
-
11Dræn for overskydende tomatvæde og kom det hele i blenderen og blend til en ensartet masse. Juster konsistensen med væden. Anvend det som tilbehør til burgeren eller som dip til hjemmelavede kartoffelfritter.
-
12Server burgeren med salat, tomater, løg i skiver, syltede agurker og den hjemmelavede ketchup. Velbekomme.