Pain au chocolat
- 8 Personer
Ingredienser
25 g | gær |
2 dl. | mælk |
2 spsk. | sukker |
1 stk. | æg |
500 g | hvedemel |
250 g | koldt smør |
100 g | 68 % chokolade |
Drys
- | flormelis |
3 spsk. | mandelflage |
Sådan gør du
-
1Rør gæren ud i mælken, og kom sukker og let pisket æg heri.
-
2Rør melet heri, indtil du har en smidig, let klæg dej.
-
3Rul ud til en firkant på cirka 35x45 cm.
-
4Skær halvdelen af smørret i helt tynde skiver. Brug en osteskærer.
-
5Dæk to tredjedele af dejen med smørret. Fold dejen uden smør ind over smørret, så der dannes tre lag dej. Rul ud igen, og gentag.
-
6Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet 30 minutter.
-
7Rul ud til 35x45 cm, og skær i 16 ruder.
-
8Skær eller bræk chokoladen i aflange stykker, og læg stykkerne på hvert stykke dej. Rul dejen sammen, og læg den på bagepapir.
-
9Læg et viskestykke henover, og lad rullerne efterhæve i 30 minutter.
-
10Sæt ovnen på 225 grader.
-
11Pensl brødene med vand, hvis du vil drysse med mandelflager.
-
12Sæt dem ind i ovnen, og skru straks ovnen ned til 200 grader.
-
13Bag brødene gyldne og sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter.
-
14Afkøl brødene på rist, og server dem lune.