Feijoada
AFTENSMAD

Feijoada

En stor gryde med saft og kraft af forskellige slags kødudskæringer og bønner. Vi lader gryden simre i op til tre timer og serverer ris og svitset kål til.
  • 8 Personer

Ingredienser

500 g tørret kidneybønne
3 fed hvidløg
3 stk. løg
4 spsk. olivenolie
750 g oksebov uden ben
200 g røget bacon i tern
400 g stegeflæsk
300 g kålpølser eller andre gode pølser
5 dl. purerede tomater
5 dl. vand
4 stk. laurbærblade
12 stk. peberkorn
- salt
6 dl. ris
1 stk. savoykål

Sådan gør du

  1. 1
    Læg bønnerne i koldt vand ca. 12 timer.
  2. 2
    Lad bønnerne dryppe af, og kom dem i en gryde.
  3. 3
    Dæk med vand og kog op. Lad det koge og skumme i 10 minutter. Hæld det skummende kogevand fra, og kom bønnerne i en sigte. Tør gryden af.
  4. 4
    Hak løg og hvidløg og svits i olie i gryden.
  5. 5
    Skær kød og flæsk og pølser i mindre stykker. Kom lidt efter lidt indholdet i gryden, mens du svitser.
  6. 6
    Kom nu tomat, vand, laurbærblade, peberkorn og salt i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i to en halv time.
  7. 7
    Spæd løbende med vand, men ikke for meget. Der skal ikke være for meget væde. Smag til med salt og peber.
  8. 8
    Kog risen efter anbefaling. Snit kålen helt fint og svits i olie på en pande. Server begge dele til retten.