Citroncupcakes med "guf"
- 12 Personer
Kagedejen
150 g | smør |
1 dl. | fløde eller mælk |
3 stk. | æg |
100 g | hvid chokolade, grofthakket (kan udelades) |
150 g | sukker |
150 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
2 stk. | citroner, revet skal og saft (ca.1 dl) |
Guf
2 stk. | æggehvider (60 g) |
135 g | sukker |
1 tsk. | salt |
- | Lakridsgranulat, efter smag |
1 tsk. | vaniljesukker |
Drys
- | Friske hindbær, lakridsgranulat. |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
2Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med fløden.
-
3Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
-
4Hak chokoladen groft, og bland sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og chokolade i en skål.
-
5Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet. Tilsæt derefter citronsaft og -skal i massen.
-
6Fordel dejen i cupcakeforme. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
-
7Lad kagerne køle lidt, og forbered imens topping. Pisk æggehvider, sukker og salt sammen i metal- eller glasskål, sæt skålen over vandbad, og fortsæt med konstant piskning, til sukkeret er opløst (ca. 5-8 minutter) og massen er hvid og luftig. Tag skålen af varmen, og pisk yderligere 8-10 minutter, til massen er kølet lidt ned og er luftig og tyk, så den kan stå selv.
-
8Pynt kagerne med guffet og drys - server straks, eller opbevar kagerne på køl.
Tip!
Guf kan også bruges som pynt på isvafler eller piskes sammen med ca. 200 g friske bær og fryses til en luftig sorbet.