Grønkålsuppe
AFTENSMAD

Grønkålsuppe

En sund, nærende og helt vildt lækker suppe til de mørkere tider. Og husk, vi kan ikke spise for meget kål! Måske kan det føles som en pligt, men det er denne ret ikke – den er ren fornøjelse. Opskriften er fra Gorm Wisweh's nye kogebog “Suppe".
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

1 kg grønkål , skyllet og dryppet af
4 kålpølser
- olivenolie
80 g røget flæsk
2 fed hvidløg
1 porrer , flot
1 dåse limabønner el.lign. (udblødte og hjemmekogte har den fedeste konsistens, men dåse er altså helt o.k.)
4 tomater
1 l hønsebouillon

Tilbehør

- god olivenolie
- citronsaft
- chilisauce , eller olie (hvis ønsket)

Sådan gør du

  1. 1
    Del grønkålen i stilk og blade. Skær stilkene i små stykker, og hak bladene groft.
  2. 2
    Kom lidt olivenolie i en god, rummelig gryde, tilsæt flæsk i tern, og steg det gyldent sammen med kålpølserne.
  3. 3
    Når der kommer dejlig farve på grisen, tilsættes hvidløg i tynde skiver og grønkålsstilkene, og der simres videre i 3-5 minutter.
  4. 4
    Tilsæt nu porre skåret i ½ cm skiver, bønner, tomater i tern og evt. rodfrugt, hvis du vil bruge det, samt bouillon. Lad det simre i 10 minutter.
  5. 5
    Tilsæt grønkålsbladene, og lad det simre i 10 minutter mere, eller indtil du kan lide biddet i grønkålen. Nogle kan lide det sprødt, andre blødt. Jeg er mere til den sprøde side.
  6. 6
    Servér straks med muligheden for et par dryp megagod olivenolie, citronsaft og endda chilisauce/-olie, da kål og chili eeeelsker hinanden.

Tip!

Suppen kan også fyldes med tern af kartoffel, knoldselleri eller lignende hvid rodfrugt. Det gør den bare endnu mere mættende.