Den grønne bolo
AFTENSMAD

Den grønne bolo

Der findes masser af gode opskrifter på vegetarisk bolognese. Her er den, vi er landet på herhjemme efter mange forsøg med børnene som smagsdommere. Det er den, jeg vender tilbage til, om det så er til pasta, lasagne eller som fyld i pitabrød. Jeg bruger en blanding af kikærter og anicia linser, som bliver møre uden at blive grødede. De beholder lidt bid, og det kan jeg rigtig godt lide. - Opskriften er fra kogebogen 'Bare Èn Bid' af forfatteren Christian Schødts.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Det skal du bruge:

1 løg
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
1 lille dåse tomatpuré
100 g anicialinser
150 g Kogte kikærter , eller fra dåse
1 dåse flåede tomater
0.5 l grøntsagsfond (eller kyllingefond)
1 tsk. tørret timian
1 tsk. Oregano, Tørret
2 gulerødder
1 tsk. soja
1 tsk. æblecidereddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg, hvidløg og bladselleri fint. Varm lidt olie i en gryde, og steg grøntsagerne et par minutter ved middel varme.
  2. 2
    Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i et minuts tid, det giver lidt mere sødme.
  3. 3
    Tilsæt skyllede linser, kikærter og flåede tomater, grøntsagsfond og de tørrede krydderier i gryden. Læg låg på, og lad det hele simre ved middel varme i 20-25 minutter, indtil linserne er møre.
  4. 4
    Brug så en stavblender, og giv det et par hurtige tryk – bare nok til, at kikærterne bliver grofthakkede.
  5. 5
    Riv gulerødderne på et rivejern, og rør dem i sovsen. Til sidst smager du til med soja, lidt æblecidereddiké, salt og peber.

Tip!

Skal du spise boloen med pasta, så drys gerne lidt frisk basilikum og revet ost over, når du serverer – det gør lige det sidste.