Rugbrødscookies med linser og mørk chokolade
BAGVæRK

Rugbrødscookies med linser og mørk chokolade

Okay, her kommer et bud på en ny madpakkefavorit. De her små rugbrødscookies gør frokostpausen lidt sjovere, og så undgår I forhåbentligt, at der kommer for meget retur i rygsækken. Der er chokolade i, hvilket selvfølgelig gør dem ekstra populære hos børnene, men de er faktisk ikke helt usunde. De er lavet med linser i dejen, som giver både mæthed, fibre og lidt ekstra protein. Opskriften er fra kogebogen 'Bare Èn Bid' af forfatteren Christian Schødts.
  • 0 Personer

Det skal du bruge:

250 ml vand
250 ml Kærnemælk
15 g gær

100 g anicialinser
125 g mørk chokolade
370 g rugmel
1 tsk. salt
30 g maltsirup
0.5 dl Tahin
100 g solsikkekerner
100 g sesamfrø , plus ekstra til drys
- neutral olie , til smøring af forme

Sådan gør du

  1. 1
    Lun vand, kærnemælk og gær i en kasserolle- det skal bare være fingervarmt.
  2. 2
    Skyl linserne, og hak chokoladen groft.
  3. 3
    Find en skål frem, og bland de resterende ingredienser sammen.
  4. 4
    Tilføj væsken fra kasserollen til skålen, og rør det hele sammen med en grydeske eller dejskraber.
  5. 5
    Fordel dejen i oliesmurte cookieforme på 8 centimeter (du kan også bruge muffinforme), og drys eventuelt lidt sesamfrø på toppen. Tryk frøene lidt ned i dejen med fingrene, så de bliver siddende.
  6. 6
    Lad cookiesene hæve tildækket i 2-3 timer på køkkenbordet. Dit cue til, at de har hævet nok, er, når der pibler små huller frem i dejen.
  7. 7
    Bag dem ved 180 grader varmluft i ovnen, gerne med lidt damp, i cirka 20 minutter, indtil de er gennembagte. Hvis du har et stegetermometer, så tjek at kernetemperaturen er 95 grader, så er de færdige. Tag dem ud, og lad dem køle helt af, før du spiser dem.