BBQ-burger med pulled portobello og linser
AFTENSMAD

BBQ-burger med pulled portobello og linser

Svampe er på toplisten over de råvarer, kogebogsforfatter Kristine Melgaard-Mani holder allermest af. Skal hun fx stege svampe, kommer hun ofte til at spise en stor del af dem, fordi hun liiige skal smage. Er du ikke helt så glad for svampe som Kristine, skal du alligevel give burgeren en chance. I denne ret plukkes svampene fra hinanden, og de smager skønt i kombination med BBQ-sauce og coleslaw. Det kan Kristines mand, der ellers ikke kan lide konsistensen af svampe, skrive under på.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Det skal du bruge:

100 g grønne linser , tørrede
0.5 l vand
0.5 terning grøntsags boullion , i terning
500 g portobellosvampe
1 løg , stort
2 fed hvidløg
2 spsk. smør, til stegning
1.5 dl barbecue sauce
1 tsk. røget paprika
- salt og peber
- chiliflager eller cayennepeber

Coleslaw

1 hoved rødt spidskål ,(ca 325g, kan erstattes med grøn spidskål eller hvidkål)
2 gulerødder
1 æble (stort, eller 2 små)
1.5 håndfulde persille
250 g creme fraiche 18 %
80 g mayonnaise
1 tsk. dijonsennep (eller stærk sennep)
1 tsk. sukker
2 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
- peber

Til servering:

4 Burgerboller
4 tsk. mayonnaise
- syltede agurker
- syltede rødløg

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
  2. 2
    Skyl linserne i en sigte under den kolde hane, og hæld dem i en gryde med vand og bouillonterning. Kog linserne møre efter pakkens anvisninger. Rør en gang undervejs, så bouillonterningen bliver opløst. Afdryp linserne i en sigte.
  3. 3
    Rens svampene for jord, og skær stokken af, imens linserne koger. Rens og gem stokkene – de skal bruges senere. Læg svampene med undersiden opad på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter.
  4. 4
    Vend dem et par gange undervejs (der løber en del væske fra svampene, men det er netop derfor, de skal bages). Skær imens stokkene i fine strimler, løg i tynde både. Pil hvidløgsfeddene, og sæt dem til side.
  5. 5
    Tag svampene ud af ovnen, og lad dem afkøle i et par minutter. Pluk dem derefter fra hinanden med to gafler.
  6. 6
    Smelt smørret på en stor pande, og steg løgene i 2-3 minutter, til de er bløde. Tilsæt derefter de strimlede svampestokke, og steg, til væsken er fordampet.
  7. 7
    Tilsæt de ”pulled” portobelloer, og pres hvidløgsfeddene i. Steg i yderligere et par minutter, til al væsken er fordampet.
  8. 8
    Hæld barbequesauce på panden sammen med de kogte linser og røget paprika, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber, og drys evt. med en smule chiliflakes eller cayennepeber for en mere spicy version.
  9. 9
    Snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne i tynde strimler. Skær æblet i tynde både. Hak persillen fint. Rør en dressing af de resterende ingredienser, smag den til. Vend den derefter sammen med kål, gulerødder, æble og persille.
  10. 10
    Varm burgerbollerne som anvist på pakken (eller halvér dem, og steg dem på begge sider i lidt smør på en pande).
  11. 11
    Smør de varme burgerboller med mayonnaise, og fyld dem med coleslaw, pulled portobello og linser, syltede agurker og syltede rødløg.

Tip!

Coleslaw kan holde 1-2 dage på køl. Pulled portobello og linser kan holde 2-3 dage på køl og kan også fryses. Bonus: Har du en rest rå blomkål, så skær den i skiver, bræk dem i lidt mindre stykker, og vend dem i coleslawen. Det giver ekstra sprødhed.