Tilbudsjagt: ”Jeg vil hellere købe flere pakker smør til 6 kr. og lægge dem i fryseren, end jeg vil betale 30 kr. for én pakke”

Der kan være mange penge at spare, hvis man planlægger sine indkøb efter tilbudsaviserne. Kogebogsforfatter og influencer Kristine Melgaard-Mani giver her sine bedste tips til, hvordan man navigerer i tilbudsjunglen og handler ind efter de gule priser

Jeg bliver altid glad, når jeg tager en pakke smør op af fryseren fra jul. Jeg vil hellere købe flere pakker smør til 6 kr. og lægge dem i fryseren, end jeg vil betale 30 kr. for én pakke. For mig giver det ingen mening at bruge unødvendigt mange penge på en vare, der kan købes på tilbud ugen efter eller i et andet supermarked. Vi vil hellere bruge færre penge på indkøb og flere på sjovere ting. 
Omkring 40 % af vores indkøb er tilbudsvarer. Siden jeg flyttede hjemmefra, har det været en ugentlig rutine at kigge de nye tilbudsaviser igennem. Det mindes jeg også, at mine forældre gjorde, så det har været naturligt. I dag har vi afmeldt reklamer, så jeg læser kun de digitale. 

Jeg hygger mig med at kigge efter tilbud, men det er også nødvendigt for at få økonomien til at hænge sammen. Fødevarerne er blevet dyrere, og vi har ikke sat vores madbudget op, så vi er nødt til at være endnu skarpere på tilbud. Det gælder alle slags varer, men især økologiske æg, for dem spiser vi mange af, og så holder jeg øje med smørpriserne omkring højtider. Min mand synes, det er fedt, og sørger også gerne for at handle tilbuddene, men han læser ikke tilbudsaviser. Den opgave har jeg taget på mig. 
Vi laver altid madplan ud fra, hvad der er på tilbud. F.eks. spiser vi kun kylling de uger, hvor kylling med Ø-mærket eller tre dyrevelfærdshjerter er på tilbud. Jeg kigger kun efter tilbud i de butikker, vi bor i nærheden af. Hvis jeg kører efter et tilbud langt væk, skal jeg bruge tid og brændstof, og jeg kommer jo ikke kun til at købe den ene ting, jeg kom for. Og så har jeg ikke sparet noget i sidste ende. 
Jeg bruger nok 10 minutter om ugen på at kigge efter tilbud – nogle gange lidt mere, fordi jeg deler tips på min Instagram. Flere af mine følgere skriver, at det er dejligt, for de gider ikke selv læse tilbudsaviser. Det er nok også en øjenåbner for nogle, at der er mange penge at spare.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kristines bedste tilbudstips

  •  Læg madplan efter tilbudsavisen: Kylling eller kidneybønner? Lav ugens plan efter, hvad der er på tilbud, og kombinér med lager fra fryser, køleskab og skuffer.
  • Begræns til butikker nær dig: Det kan være uoverskueligt at kigge 6-7 tilbudsaviser igennem. Så vælg aviserne for de butikker, du alligevel handler i.
  • Hent apps: De fleste supermarkeder har apps, hvor du kan se personlige eller lokale tilbud, som du ikke kan finde i den almindelige tilbudsavis.
  • Sammenlign kilopriser: Nogle gange er tilbuddet ikke så godt, som man skulle tro. Kig på varens kilopris, så du nemt kan se, om der er penge at spare.