Blomkålsboller
PICNIC

Blomkålsboller

Blomkålsbollerne er saftige, smagfulde og nemme. Dejen hæver natten over og bages om morgenen. Opskriften er fra Min bedste madpakke af Signe Severin.
  • 6 Personer

Det skal du bruge:

350 g blomkålsris , fra frost
4 dl vand
8 g tørgær
500 g hvedemel
70 g grovvalsede havregryn
15 g havsalt
2 spsk. sukker
140 g reven mozarella
3 spsk. solsikkekerner , kan undlades

Sådan gør du

  1. 1
    Tø blomkålsris op i mikrobølgeovnen eller ved at overhælde dem med kogende vand. Lad dem dryppe af
  2. 2
    Hæld lunkent vand i en skål, og tilsæt blomkålsrisene og de resterende ingredienser. Rør godt rundt i et par minutter, og lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over
  3. 3
    Tag dejen ud af køleskabet
  4. 4
    Hæld lidt vand i et ildfast fad, og stil fadet nederst i ovnen. Sæt en bageplade ind i ovnen, og tænd ovnen på max grader varmluft
  5. 5
    Form bollerne med en spiseske, som du dypper i et glas med koldt vand. Placér bollerne på et stykke bagepapir. Vær forsigtig med ikke at håndtere dejen for meget – så klasker den sammen. Drys med solsikkekerner
  6. 6
    Tag den brandvarme bageplade ud af ovnen (husk gode ovnhandsker!) og træk bagepapiret med bollerne over på pladen
  7. 7
    Bag bollerne ved max varme i 5 minutter, og skru derefter ned til 230 C varmluft. Bag bollerne færdige i ca. 12 minutter

Tip!

TIP: Hvis du synes, det er besværligt med den varme bageplade, kan du springe denne del over. Min erfaring er dog, at den varme plade giver det bedste resultat