Orecchiette med urter, ærter  & parmesanbrødkrummer
AFTENSMAD

Orecchiette med urter, ærter & parmesanbrødkrummer

  • 5 Personer
  • 30 Minutes

Brødkrummer

2 spsk. olivenolie
2 dl panko-rasp
1 håndfuld parmesan fintrevet

Pastasovs

1 stk. citron
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
3.5 dl bredbladet persille
1.5 dl oregano grofthakket
500 g ærter inklusiv bælg

Desuden

2 håndfulde parmesan revet
500 g pasta brug fx orecchiette
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm en stor pande op til middel varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og panko-rasp. Rør rundt, til brødkrummerne er let gyldne, tilsæt en håndfuld fintrevet parmesan, og steg videre i et par minutter, til krummerne er gyldenbrune.
  2. 2
    Kom i en skål, og tilsæt halvdelen af skallen fra citronen samt et godt drys salt og peber. Læg resten af citronskallen i en anden, lidt større skål sammen med fintrevet hvidløg. Hak persille og oregano fint. Tilsæt og bland med 1 dl olivenolie og saften fra en halv citron. Smag til med et drys salt og peber.
  3. 3
    Pil ærterne, hvis du bruger friske bælgærter (smid bælgene ud), og riv to håndfulde parmesan fint.
  4. 4
    Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Gem et par dl af pastavandet, inden du hælder det fra.
  5. 5
    Sæt den store pande, du brugte til brødkrummerne, tilbage på varmen.
  6. 6
    Tilsæt pastaen, urteblandingen, ærterne og lidt af pastavandet. Bland godt, så al pastaen er dækket. Tilsæt ekstra pasta­vand efter behov.
  7. 7
    Tilsæt til sidst parmesan, og bland sammen. Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft. Giv hele herligheden et godt drys olivenolie, og server med brødkrummerne som en topping.