Grillet salat med perlespelt, halloumi & syrlig urtedressing

Grillet salat med perlespelt, halloumi & syrlig urtedressing

  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Perlespelt

3 dl perlespelt
1 spsk. grøntsagsfond

Til grillen

1 stk. fennikel
1 stk. squash
4 stk. forårsløg
400 g halloumi evt lidt mindre

Friskt

1 bundt persille
- fennikel brug her de overskydende toppe

Urtedressing

4 dl A38
0.25 stk. citron
1 spsk. citronsaft evt. lidt mindre
- salt
- urteolie med ramsløg

Sådan gør du

  1. 1
    Kog perlespelten efter anvisningerne. Tilsæt evt. en spsk. koncentreret grøntsagsfond til kogevandet.
  2. 2
    Skær fenniklen i to halve og derefter i tynde skiver. Gem de mørkegrønne, dildlignende toppe til senere. Skær squashen i skiver a 1 cm. Forårsløgene skæres i to eller tre lange stykker. Halloumien skæres i 1 cm skiver.
  3. 3
    Persillen skylles og hakkes groft og gemmes sammen med fennikeltoppene.
  4. 4
    Bland dressingen af A38 med finthakket saltet citron og et skvæt citronsaft, og smag til med salt. Den skal være til den salte side.Hæld den på en sovsekande, og dryp inden servering nogle gode spsk. ramsløgsolie i, så det danner smukke grønne pletter.
  5. 5
    Vend grøntsager i olie, og læg på grillen. Grill halloumien til sidst. Anret på et stort fad med perlespelten i bunden og de grillede grøntsager, halloumien og urterne på toppen. Server med dressingen, som man selv hælder på.