Grillede lammekødsspyd med mynte-yoghurt dressing
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | lammekød , benfrit |
4 spsk. | Ekstra jomfruolivenolie |
2 spsk. | citronsaft , friskpresset |
2 tsk. | tørret oregano |
1 håndfuld | fintsnittede mynteblade |
2 stk. | hvidløgsfed , fint revet/hakket |
1 stk. | rød peber , skåret i firkanter |
1 stk. | rødløg , skåret i firkanter |
- | salt efter smag |
- | peber efter smag |
Til mynte-yoghurt dressingen:
2.5 dl. | græsk yoghurt |
1 spsk. | citronsaft |
1 spsk. | Ekstra jomfruolivenolie |
1 håndfuld | friske mynteblade |
- | salt |
- | peber |
TiIlbehør:
- | salat |
- | Frisk brød efter eget valg |
Sådan gør du
-
1Skær lammekødet i mundrette tern og læg det i en stor glasskål. I en mindre skål, bland olie, citronsaft, oregano, mynte og hvidløg og krydr med salt og peber. Hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt. Dæk kødet til i skålen og lad det marinere i køleskabet i nogle timer eller natten over. Næste dag, træk de marinerede kødtern på spyd med skiftevis rød peber og rødløg og sæt til side.
-
2Til dressingen: Blend alle ingredienserne sammen i en lille blender, hæld dressingen i en skål og sæt til side.
-
3Gril spyddene over varme kul i ca. 4-5 minutter, indtil de er netop tilberedte og har fået farve på kanterne, men stadig er rosa indeni, eller grill dem på en meget varm grillpande på komfuret. Server spyddene varme med yoghurtdressingen ved siden af sammen med dit valg af salat og frisk brød.