Vietnamesisk: Kylling med karry og kartofler
AFTENSMAD

Vietnamesisk: Kylling med karry og kartofler

En comfort food-favorit! Vietnamesere bruger ikke karry paste, men karrypulver. Nina Minh anbefaler det, du kan købe i asiatiske butikker. I Vietnam serveres retten med ris, risnudler eller baguettes. Spises den med ris, kan den laves som en hovedret eller som en ud af flere deleretter. Opskriften er fra Nina Minhs kogebog Spis ris til
  • 2 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

500 g kyllingeoverlår (eller -underlår)

Marinade:

2 tsk. karry
1 tsk. salt
1 spsk. olie til stegning

Grøntsager og suppe:

400 g kartofler
3 stk. gulerødder store
- olie til stegning
1 stk. løg
2 fed hvidløg
3 stængler citrongræs
2 stk. stjerneanis
2 stk. laurbærblade
4 dl. vand
1 dåse kokosmælk (4dl)
3 spsk. fiskesauce
4 tsk. sukker
1 knsp. peber

1 tsk. karry
1 tsk. 3. krydderi
- salt

Tilbehør:

1 stk. lime
- salt
- peber

1 håndfuld koriander
- baguette

Sådan gør du

  1. 1
    Del kyllingelårene i mindre stykker med en fjerkræsaks – det gør retten mere spisepindevenlig. Drys karry og salt over kyllingestykkerne, og lad dem marinere på køl i mindst 30 minutter.
  2. 2
    Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Hæld olie i en pande, så det går ½ cm op ad siden. Steg kartofler og gulerødder i olien i ca. 5 minutter, til de er let gyldne. Så holder de bedre formen, når de kommer i suppen. Afdryp grøntsagerne på et stykke køkkenrulle. Brun kyllingestykkerne i olien på panden i ca. 5 minutter, og lad dem dryppe af sammen med grøntsagerne.
  3. 3
    Pil løget, og skær det i både. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skyl citrongræsstænglerne, og bank dem flade med en kagerulle, så saften kommer ud. Hæld lidt olie i en stor gryde, og steg løgene i et par minutter på medium varme, til de er bløde. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere et par minutter, til de er gyldne. Tilsæt kyllingestykker, de stegte grøntsager, citrongræs, stjerneanis og laurbærblade.
  4. 4
    Hæld vand i gryden, og bring det i kog. Lad gryden simre under låg i 30 minutter. Tilsæt kokosmælk, og smag til med fiskesauce, sukker, peber, karry, 3. krydderi og salt. Lad det koge op, og sluk derefter for gryden. Kassér citrongræsstængler, stjerneanis og laurbærblade.
  5. 5
    Bland limesaft, salt og peber i en lille skål til at dyppe fyldet i. Servér retten i dybe skåle drysset med friskhakket koriander og et dryp limesaft. Giv brød til.