Hjemmelavet julemedister
- 4 Personer
- 120 Minutes
Medisteren
1 kg | hakket grisekød helst 8-12%, Fra Bornholmergrisen |
1 stk. | zittauerløg revet |
0.5 tsk. | muskatnød |
1 tsk. | ingefær |
1 knsp. | nellike |
2 tsk. | salt |
1 tsk. | friskkværnet sort peber |
0.5 tsk. | hvid peber friskkværnet |
1 stk. | æg |
3 dl. | vand koldt |
1 dl. | finthakket persille |
5 stilke | rosmarin frisk |
5 stilke | timian |
200 cm | svinetarm skyllet, kan for eksempel købes hos din lokale slagter |
50 g | smør |
1 spsk. | rapsolie |
Sådan gør du
-
1Bland hakket grisekød med revet zittauerløg, muskatnød, ingefær, nellike, salt, friskkværnet sort peber og hvid peber.
-
2Tilføj et æg og hæld koldt vand ned i farsen. Farsen skal være smidig og lind, men ikke løs.
-
3Bland til sidst med finthakket persille, rosmarin og timian.
-
4Sæt tarmen på pølsehornet på køkkenmaskinens kødhakker. Kom medisterfarsen i tragten og start maskinen.
-
5Fyld hele tarmen ud med farsen og slå en knude i enderne.
-
6Kog medisteren ved svag varme i cirka 10 minutter. Steg medisteren i en stor pande med smør og rapsolie, indtil den har en fin gylden farve hele vejen rundt.
Tip!
Anret medisteren på tallerken og servér f.eks sammen med kogte aspargeskartofler, en frisk julesalat og dejlig sovs. Velbekomme!