Lun salat med blæksprutte og nye kartofler
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | blæksprutte ottearmet blæksprutte, renset (kan også købes på frost) |
500 g | nye kartofler |
1 stk. | citron |
1 håndfuld | frisk rosmarin |
3 stk. | stængler blegselleri |
3 spsk. | oliven små sorte nicoiseoliven uden sten |
- | Ekstra jomfruolivenolie |
- | salt |
- | peber |
1 stk. | laurbærblad |
Sådan gør du
-
1Læg sprutten i en stor gryde og dæk med koldt vand. Tilsæt et par hele peberkorn, et laurbærblad og en stor spsk. salt. Bring i kog og lad den simre ved lav varme under låg i ca. 1 time, eller til den er mør, når du stikker i den med en gaffel. Lad den køle af i gryden. Imens koges kartoflerne i godt saltet vand, til de er akkurat møre. Hæld vandet fra og lad dem stå.
-
2Gnid overskydende farve af sprutten og flå skindet af. Du kan også fjerne de små sugekopper, dette gøres ved at trykke pege- og tommelfinger ned over armene, som om du ville smutte dem. Pas på, at kødet ikke går i stykker, når du gør det. Sugekopperne kan sagtens spises, det er en smagssag.
-
3Skær sprutten i mundrette stykker. Del kartoflerne i halve eller kvarte alt efter størrelse. Skær selleristænglerne i tynde skiver. Vend nu sprutte, kartofler, oliven og bladselleri sammen med rosmarinen, smag til med citronsaft, flagesalt og godt med olivenolie. Server lun eller kold.