Nem karamelsauce med kanel og havsalt
SNACKS OG TILBEHøR

Nem karamelsauce med kanel og havsalt

Lav nemt din egen karamelsauce. Opbevar saucen i et glas på køl indtil servering.
  • 10 Personer

Ingredienser

100 g lys sirup
75 g sukker
75 g smør
1 spsk. vand
175 g piskefløde
0.5 tsk. stødt kanel ægte
lidt flagesalt efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Bland sirup, sukker, smør og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det så koge videre over middel varme, indtil farven er mørk gylden.
  2. 2
    Tag gryden af varmen og tilsæt piskefløde og kanel. Sæt gryden tilbage på blusset og lad det simre videre, under jævnlig omrøring, indtil konsistensen er tyknet.
  3. 3
    Tjek evt. konsistensen ved at lægge en skefuld på en iskold tallerken, hvis den ikke skal serveres varm. Jo længere tid du koger den, desto tykkere bliver den.
  4. 4
    Tag den af varmen og smag til med flagesalt og evt. mere kanel, efter smag.
  5. 5
    Opbevar karamelsaucen i et glas på køl indtil servering. Tag den gerne ud ca. 30 min. før, så den får stuetemperatur, så smager den bedst. Alternativt kan den også lunes forsigtigt igen inden servering