Kartoffelsalat med tahincreme, syltede løg og sesam
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | kartofler |
150 g | Tahin |
2 spsk. | sesam ristet |
1 stk. | citron |
lidt | salt og sort peber |
- | skovsyre |
- | kørvel |
- | mynte |
2 stk. | forårsløg |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1 knsp. | sukker |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Til de syltede løg fjernes det yderste lag af løgene, og de skæres på skrå i ½ cm tykke skiver. Overhældes med kogende vand. Lad stå i 10 min. Dræn og smag til med eddike, sukker, salt og peber.
-
2Kog kartoflerne i vand (tilsat 2 spsk. salt pr. liter vand) i 5-7 min. og lad dem trække i kogevandet, til de er møre.
-
3Blend tahin, mens der tilsættes 150 g vand lidt efter lidt. Smag til med salt og citronsaft.
-
4Krydderurterne plukkes og skylles
-
5Anret de kogte kartofler på tahincremen, drys med sesam, krydderurter og riv citronskal over.