Kartoffelsalat med tahincreme, syltede løg og sesam
AFTENSMAD

Kartoffelsalat med tahincreme, syltede løg og sesam

En spændende variant af kartoffelsalat med et mellemøstligt touch. Perfekt til et veldækket sommerbord og hygge med gode venner.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg kartofler
150 g Tahin
2 spsk. sesam ristet
1 stk. citron
lidt salt og sort peber
- skovsyre
- kørvel
- mynte
2 stk. forårsløg
1 spsk. hvidvinseddike
1 knsp. sukker
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Til de syltede løg fjernes det yderste lag af løgene, og de skæres på skrå i ½ cm tykke skiver. Overhældes med kogende vand. Lad stå i 10 min. Dræn og smag til med eddike, sukker, salt og peber.
  2. 2
    Kog kartoflerne i vand (tilsat 2 spsk. salt pr. liter vand) i 5-7 min. og lad dem trække i kogevandet, til de er møre.
  3. 3
    Blend tahin, mens der tilsættes 150 g vand lidt efter lidt. Smag til med salt og citronsaft.
  4. 4
    Krydderurterne plukkes og skylles
  5. 5
    Anret de kogte kartofler på tahincremen, drys med sesam, krydderurter og riv citronskal over.