Kartoffelsalat med tahincreme, syltede løg og sesam
En spændende variant af kartoffelsalat med et mellemøstligt touch. Perfekt til et veldækket sommerbord og hygge med gode venner.
4 Personer
Ingredienser
1 kg
kartofler
150 g
Tahin
2 spsk.
sesam ristet
1 stk.
citron
lidt
salt og sort peber
-
skovsyre
-
kørvel
-
mynte
2 stk.
forårsløg
1 spsk.
hvidvinseddike
1 knsp.
sukker
lidt
salt og sort peber
ANNONCE
Sådan gør du
1
Til de syltede løg fjernes det yderste lag af
løgene, og de skæres på skrå i ½ cm tykke
skiver. Overhældes med kogende vand. Lad
stå i 10 min. Dræn og smag til med eddike,
sukker, salt og peber.
2
Kog kartoflerne i vand (tilsat 2 spsk. salt
pr. liter vand) i 5-7 min. og lad dem trække i
kogevandet, til de er møre.
3
Blend tahin, mens der tilsættes 150 g
vand lidt efter lidt.
Smag til med salt og citronsaft.
4
Krydderurterne plukkes og skylles
5
Anret de kogte kartofler på tahincremen,
drys med sesam, krydderurter og riv citronskal
over.