Nemme flødekager med jordbærcreme
DESSERT

Nemme flødekager med jordbærcreme

Butterdejsbunde, cremet mascarpone og søde jordbær. Det lyder lækkert, ikke? De nemme flødekager smager fantastisk og pynter samtidig superfint på spisebordet.
  • 12 Personer

Butterdejsbunde

4 plader optøet butterdej
3 tsk. sukker

Jordbærcreme og pynt

300 g jordbær
2 tsk. sukker
1 stk. vaniljestang (kornene)
0.5 stk. fintreven citronskal
200 g mascarpone
1.5 dl. piskefløde
lidt finthakkede pistacienødder
lidt citronmelisse eller spiselige blomster

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C. Skær hver butterdejsplade i 3-4 rektangulære stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys lidt sukker på hver.
  2. 2
    Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og derpå en bageplade, så bundene ikke hæver for meget op, men trykkes flade. Bag dem i ca. 15-20 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist.
  3. 3
    Tag 8 jordbær fra og blend disse med en stavblender, sammen med vanilje, sukker og citronskal. Pisk mascarpone og piskefløde sammen i en anden skål til en tyk, men luftig creme. Vend jordbærpureen i og smag evt. til med ekstra citronskal og sukker. Kom evt. cremen i en sprøjtepose med tyl og sæt den på køl indtil servering.
  4. 4
    Læg bundene på et fad og sprøjt/fordel jordbærcreme på toppen. Pynt med skiver af jordbær, hakkede pistacienødder og evt. citronmelisse. Server kagerne straks.