Nemme flødekager med jordbærcreme
- 12 Personer
Butterdejsbunde
4 plader | optøet butterdej |
3 tsk. | sukker |
Jordbærcreme og pynt
300 g | jordbær |
2 tsk. | sukker |
1 stk. | vaniljestang (kornene) |
0.5 stk. | fintreven citronskal |
200 g | mascarpone |
1.5 dl. | piskefløde |
lidt | finthakkede pistacienødder |
lidt | citronmelisse eller spiselige blomster |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 C. Skær hver butterdejsplade i 3-4 rektangulære stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys lidt sukker på hver.
-
2Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og derpå en bageplade, så bundene ikke hæver for meget op, men trykkes flade. Bag dem i ca. 15-20 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist.
-
3Tag 8 jordbær fra og blend disse med en stavblender, sammen med vanilje, sukker og citronskal. Pisk mascarpone og piskefløde sammen i en anden skål til en tyk, men luftig creme. Vend jordbærpureen i og smag evt. til med ekstra citronskal og sukker. Kom evt. cremen i en sprøjtepose med tyl og sæt den på køl indtil servering.
-
4Læg bundene på et fad og sprøjt/fordel jordbærcreme på toppen. Pynt med skiver af jordbær, hakkede pistacienødder og evt. citronmelisse. Server kagerne straks.