Salat af nye kartofler, asparges og rapsmayo
- 4 Personer
Rapsmayo
1 stk. | æggeblomme |
2 tsk. | dijonsennep |
1 dl. | rapsolie (rapskimolie) |
0.5 stk. | citron, saft |
lidt | salt og sort peber |
250 g | grønne asparges |
500 g | nye kartofler kogte og afkølede |
50 g | babyspinat |
1 stk. | skalotteløg i meget tynde skiver |
1 bundt | Frisk dild (evt. brøndkarse eller karse) |
25 g | hasselnødder, gerne ristede hakkede |
Sådan gør du
-
1Kom æggeblommen i en skål, og rør den sammen med sennep. Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny tsk. olie, så snart den første er pisket ind.
-
2Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra. Smag til med salt, citron og peber. Den må ikke være for tyk, men skal være flydende i konsistensen. Tilsæt en smule vand, hvis den er for fast. Stil mayonnaisen på køl.
-
3Snit aspargesene i tynde skiver på skrå. Halver kartoflerne og kom dem i en stor skål sammen med asparges, spinat og skalotteløg. Pluk dild og bland den i sammen med halvdelen af mayoen. Vend det hele sammen, så grøntsagerne er dækket af et tyndt lag mayo.
-
4Fordel salaten på et fad eller individuelle tallerkener, og drys med hasselnødder og ekstra urter til pynt. Dryp evt. med lidt ekstra mayo på toppen. Server!