Salat af nye kartofler, asparges og rapsmayo
FROKOST

Salat af nye kartofler, asparges og rapsmayo

Salaten med nye kartofler, asparges og gul rapsmayo skriger sol og sommer, og indbyder til lange aftener på terrassen med et glas rosévin til. Server den blandt andet til sommerens grillede fisk eller kød.
  • 4 Personer

Rapsmayo

1 stk. æggeblomme
2 tsk. dijonsennep
1 dl. rapsolie (rapskimolie)
0.5 stk. citron, saft
lidt salt og sort peber
250 g grønne asparges
500 g nye kartofler kogte og afkølede
50 g babyspinat
1 stk. 
skalotteløg i meget tynde skiver
1 bundt Frisk dild (evt. brøndkarse eller karse)
25 g hasselnødder, gerne ristede hakkede

Sådan gør du

  1. 1
    Kom æggeblommen i en skål, og rør den sammen med sennep. Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny tsk. olie, så snart den første er pisket ind.
  2. 2
    Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra. Smag til med salt, citron og peber. Den må ikke være for tyk, men skal være flydende i konsistensen. Tilsæt en smule vand, hvis den er for fast. Stil mayonnaisen på køl.
  3. 3
    Snit aspargesene i tynde skiver på skrå. Halver kartoflerne og kom dem i en stor skål sammen med asparges, spinat og skalotteløg. Pluk dild og bland den i sammen med halvdelen af mayoen. Vend det hele sammen, så grøntsagerne er dækket af et tyndt lag mayo.
  4. 4
    Fordel salaten på et fad eller individuelle tallerkener, og drys med hasselnødder og ekstra urter til pynt. Dryp evt. med lidt ekstra mayo på toppen. Server!