Barbecuefisk med grønt vendt i yoghurt
AFTENSMAD

Barbecuefisk med grønt vendt i yoghurt

En krydret barbercuesovs hører ikke kun kødet til, det går også godt i spænd med frisk fisk. Server det sammen med en grøn slaw baseret på fennikel, spidskål, blomkål og agurk.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Slaw

lidt blomkål
0.5 stk. fennikel
0.5 stk. spidskål
0.5 stk. agurk
lidt spinat (en lille håndfuld spinat for farve)
5 spsk. yoghurt 10 % (eller skyr)
lidt salt og sort peber
lidt citronsaft
1 spsk. purløg
1 spsk. persille
1 spsk. mynte
3 stk. forårsløg

Sprøde krummer

2 skiver daggammelt brød
lidt olie
lidt salt og sort peber

Fisk

500 g fisk i filet

Barbecuesovs

1 dl. appelsinsaft
0.5 dl. citronsaft eller limesaft
2 tsk. chipotle knust, tørret, røget chili
6 fed hvidløg
0.25 bundt oregano
lidt salt

Sådan gør du

  1. 1
    Skær grøntsagerne helt fint. Hak krydderurterne.
  2. 2
    Rør yoghurt med salt, peber og citronsaft.
  3. 3
    Vend grøntsagerne med dressingen og krydderurterne, smag til. Og gem lidt krydderurter til topping.
  4. 4
    Finhak brødet, og vend det med 1 spsk. olie og lidt salt.
  5. 5
    Rist det sprødt i ovn ved 180 grader i ca. 10 min. Afkøles. Del limen i både og pluk urterne.
  6. 6
    Alle råvarerne til marinaden blendes. Kom halvdelen af det over fisken. Den anden halvdel kan spises som tilbehør.
  7. 7
    Rist fisken i lidt olie 2-3 min. på hver side.