One pot med butternut og tikka-masala
VEGETAR

One pot med butternut og tikka-masala

Det er nemt med retter, der kan laves i én gryde, og opskriften på one pot med butternut og tikka-masala er ingen undtagelse. Den er tilpas krydret, og så er den helt uden kød. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 stk. butternutsquash
1 stk. løg
2 cm ingefær
3 stk. gulerødder
2 stk. persillerødder eller pastinakker
1 glas Tikka masala sauce
1 dl. piskefløde eller ½-1 dåse kokosmælk
3 blade selleri
- frisk grøn chili efter smag
0.5 bundt forårsløg
1 bundt koriander
2 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel

Tilbehør

- naanbrød eller andet fladbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl butternutsquash og skær i grove stykker
  2. 2
    Pil og skær løg i tynde både. Skræl og riv ingefær. Skræl gulerødder og persillerod og skær i grove stykker.
  3. 3
    Opvarm en gryde med lidt olivenolie og steg løg let mørt. Tilsæt butternutsquash, gulerødder, persillerod og steg det 3-4 min. Tilsæt ingefær og glasset med tikka-masalasauce og hæld vand på, så det dækker 2/3 af grøntsagerne. Kog det under låg i ca. 15 min.
  4. 4
    Tilsæt fløde eller kokosmælk og giv et opkog – smag til med salt, peber og limesaft.
  5. 5
    Snit bladselleri i tynde skiver. Og snit forårsløg i tynde skiver på skrå. Pluk koriander og snit lidt chili fint. Bland bladselleri med forårsløg, koriander, chili, lidt olivenolie og salt.
  6. 6
    Server i dybe tallerkener og top med yoghurt, bladselleri, forårsløg og koriander. Spis naanbrød eller andet fladbrød til.