Kylling one pot med rødder og oliven
- 4 Personer
Ingredienser
3 fed | hvidløg |
2 kviste | rosmarin |
1 stk. | kylling |
1 spsk. | olivenolie |
3 stk. | rødløg |
3 stk. | gulerødder |
2 stk. | pastinakker eller persillerødder |
1 flaske | tomatsauce f.eks. mosede tomater |
3 dl. | kogende vand |
100 g | pasta f.eks. suppehorn eller anden minipasta |
1 glas | sorte oliven |
Tilbehør
- | Sprød salat eller brød |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader.
-
2Pil hvidløg og skær det i tynde skiver. Pluk rosmarin. Klargør kyllingen og gnid skindet med salt, hvidløg og rosmarin. Kom kyllingen i en god jerngryde eller et ovnfast fad. Kom lidt olivenolie henover, og sæt gryden eller fadet i ovnen 30 min., til kyllingen er godt brunet.
-
3Klargør imens grøntsagerne. Pil rødløg, og skær dem i halve eller i grove både. Skræl gulerødder og pastinakker, og skær i grove tern.
-
4Løft kyllingen op af gryden. Kom grøntsagerne i gryden og vend rundt. Kom kyllingen tilbage i gryden. Sæt det i ovnen i yderligere 20 min.
-
5Åbn ovnen og hæld tomatsauce og 3 dl kogende vand ved, og vend det godt rundt. Tilsæt suppehorn og rør rundt med en ske. Løft evt. kyllingen med en stegegaffel – så du lettere kan blande grønt, pasta og tomatsauce. Læg låg på gryden og sæt det hele i ovnen igen eller på komfuret og tilbered i ca. 10-12 min., til minipastaen er mør. Tjek undervejs.
-
6Tag gryden ud. Parter kyllingen i 8 stykker. Hak oliven groft og vend dem i saucen med grøntsager og pasta. Anret i dybe tallerkener og med et stykke kylling på toppen. Suppler evt. med en grøn og sprød salat og lidt brød.