Kylling one pot med rødder og oliven
GæSTEMAD OG FEST

Kylling one pot med rødder og oliven

Det tager tid at tilberede en hel kylling, men med denne opskrift kan du lave noget andet, mens maden passer sig selv i ovnen. Spis retten, som den er, eller servér den med grøn salat og brød til.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
1 stk. kylling
1 spsk. olivenolie
3 stk. rødløg
3 stk. gulerødder
2 stk. pastinakker eller persillerødder
1 flaske tomatsauce f.eks. mosede tomater
3 dl. kogende vand
100 g pasta f.eks. suppehorn eller anden minipasta
1 glas sorte oliven

Tilbehør

- Sprød salat eller brød

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Pil hvidløg og skær det i tynde skiver. Pluk rosmarin. Klargør kyllingen og gnid skindet med salt, hvidløg og rosmarin. Kom kyllingen i en god jerngryde eller et ovnfast fad. Kom lidt olivenolie henover, og sæt gryden eller fadet i ovnen 30 min., til kyllingen er godt brunet.
  3. 3
    Klargør imens grøntsagerne. Pil rødløg, og skær dem i halve eller i grove både. Skræl gulerødder og pastinakker, og skær i grove tern.
  4. 4
    Løft kyllingen op af gryden. Kom grøntsagerne i gryden og vend rundt. Kom kyllingen tilbage i gryden. Sæt det i ovnen i yderligere 20 min.
  5. 5
    Åbn ovnen og hæld tomatsauce og 3 dl kogende vand ved, og vend det godt rundt. Tilsæt suppehorn og rør rundt med en ske. Løft evt. kyllingen med en stegegaffel – så du lettere kan blande grønt, pasta og tomatsauce. Læg låg på gryden og sæt det hele i ovnen igen eller på komfuret og tilbered i ca. 10-12 min., til minipastaen er mør. Tjek undervejs.
  6. 6
    Tag gryden ud. Parter kyllingen i 8 stykker. Hak oliven groft og vend dem i saucen med grøntsager og pasta. Anret i dybe tallerkener og med et stykke kylling på toppen. Suppler evt. med en grøn og sprød salat og lidt brød.