Frisk fettucine med peberfrugt, valnødder og parmesan
- 3 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
50 g | valnødder |
4 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg hakket |
2 stk. | snackpebre i tern |
1 stk. | mild rød chili hakket |
2 fed | hvidløg hakket |
25 g | parmesanost friskrevet |
3 spsk. | fløde eller cremefraiche |
lidt | salt og sort peber |
250 g | frisk pasta (fettucine) |
- | parmesanost til drys |
Sådan gør du
-
1Rist valnødderne let gyldne på en tør pande. Sæt valnødderne til side og varm dernæst olivenolien.
-
2Steg løg, hvidløg, chili og peberfrugt i ca. 10- 15 min. over lav/middel varme, indtil det er helt mørt og let gyldent. Giv det en smule salt og peber undervejs.
-
3Bring en gryde vand i kog og kog pastaen efter anvisning på pakken. Tag ½ dl pastavand og hæld ved peberfrugtblandingen.
-
4Kom peberfrugtblandingen i en blender eller høj skål sammen med halvdelen af valnødderne og parmesanost, og blend, alternativt med en stavblender, til en grov masse. Smag til med ekstra parmesan, salt, peber og evt. fløde, hvis den skal være mere cremet.
-
5Hæld vandet fra pastaen, så snart den er kogt færdigt og vend så peberfrugtcremen i pastaen. Server pastaen straks på lune tallerkener med et godt drys parmesan og resten af valnødderne knust udover.