Har du tænkt på, at du kan bruge rugbrød i din frikadellefars? På den måde får man ekstra fylde og fuldkorn i sine frikadeller.
0 Personer
Frikadeller
500 g
hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
300 g
rugbrød revet, opblødes i mælken
200 g
hakket løg
2 stk.
æg
3 dl
mælk
30 g
salt
10 g
peber
Smørstegte kartofler
1 kg
kartofler
100 g
smør
Tomatsalat
400 g
tomater i skiver
100 g
feta
100 g
rødløg i skiver
-
frisk basilikum til pynt
Marinade
0.5 dl
olie
2 spsk.
hvidvinseddike eller andet surt
1 spsk.
sennep
lidt
salt og sort peber
ANNONCE
Sådan gør du
1
Hæld mælken op i det revet rugbrød- lad det stå i 10 min så mælken bliver helt absorberet-
2
Rør kødet sejt med salt- tilsæt alt på nær æg og rør det sammen- tilsæt æg og rør det forsigtigt sammen.
3
Steges på pande med lidt olie på middelvarme i 2 min på hver side.
4
Kog kartoflerne i en gryde med vand og til de er møre. Si vandet fra. Smelt smørret på en varm pande. Når det begynder at blive brunt tilsæt da kartofler og steg dem i ca. 2-3 min.
5
Bland marinaden sammen, vend den rundt med tomaterne og pynt af med feta og basilikum på toppen.