One-pot pasta med spinat, pølse og hvidløgsdrys
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
3 spsk. | olivenolie |
200 g | stærk pølse, f.eks. chorizo |
2 stk. | løg i tern |
3 stængler | bladselleri i tynde skiver |
3 fed | hvidløg revet |
1 dl. | rødvin evt. hvidvin eller vand |
700 g | tomatpassata (mosede tomater) |
0.5 l. | grøntsags boullion |
2 tsk. | tørret oregano eller rosmarin |
400 g | pasta |
75 g | frisk spinat |
lidt | salt og sort peber |
Drys
1 bundt | frisk basilikum eller bredbladet persille |
2 fed | hvidløg finthakket |
35 g | friskrevet parmesanost |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en stor gryde eller sauterpande. Skær imens pølsen i tynde skiver på skrå. Steg pølse, løg, bladselleri og hvidløg sammen i 3-4 min., så det bliver mørt, men uden at det tager farve.
-
2Tilsæt vin eller vand, og lad det koge ind i 2-3 min. Hæld tomat og bouillon i, og rør til sidst den tørre pasta og krydderi i. Læg låg på, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre ca. 15-20 min. eller til pastaen er mør, tjek gerne et par gange undervejs, og tilføj lidt ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk. Det afhænger af pastaen.
-
3Lav imens drysset. Hak basilikum/persille fint, og kom det i en skål med hvidløg, parmesan og peber.
-
4Tilsæt spinat til pastaen 2 min. før servering, så den kan nå at falde sammen. Smag pastaretten til med salt, peber og evt. mere oregano/rosmarin.
-
5Server retten varm med hvidløgsdrys og evt. en sprød salat.
Tip!
Vil du spise retten uden kød, kan du bruge champignon eller portobello i stedet for chorizo. Steg de hakkede svampe som i trin 1. Tilsæt evt. en smule røget paprika til retten.