Grønne fiskedeller med knuste kartofler
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | fiskefars |
1 dl. | hakkede urter spinat eller mosede ærter |
3 spsk. | hvedemel |
- | olie eller smør, til stegning |
1 kg | kartofler skrællede og halverede |
4 stk. | porrer i tynde skiver |
30 g | smør i tern |
3 spsk. | 18% creme fraiche |
- | salt og sort peber |
Tilbehør
- | Friske urter til drys |
- | syltede agurker i mundrette stykker |
Sådan gør du
-
1Rør fiskefarsen med sammen med urter og juster konsistensen med hvedemel, hvis den er for blød. Form farsen til 16-20 små frikadeller. Vend dem evt. i hvedemel, det giver en sprød og gylden stegeskorpe. Steg frikadellerne i olie/smør på en pande over middel varme, til de er gyldne, faste og gennemstegte.
-
2Kog imens kartoflerne i usaltet vand, til de er møre, ca. 15 min. Kog porrerne med i et par minutter, før kartoflerne er færdige.
-
3Hæld vandet fra, og tilsæt smør. Vend det rundt, og brug bagsiden af en grydeske til at »knuse« nogle af kartoflerne til mos. Hæld cremefraichen i sammen med salt og peber, og vend det sammen. Vær forsigtig, så kartoflerne ikke moses fuldstændig.
-
4Smag til, og servér sammen med fiskedeller, syltede agurker og et drys urter!