Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
FROKOST

Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg

Alle elsker toast. Og når de toppes med grønkålspesto, stegte svampe, spinat, syltede rødløg og ekstra revet ost på toppen, får du både grønt og snask på samme tid. Det er slet ikke dårligt.
  • 4 Personer

Syltede rødløg

2 stk. rødløg
1.5 dl. æblecidereddike
1 dl. vand
1 spsk. honning
1 tsk. peberkorn

Grønkålspesto

4 stængler grønkål
1 håndfuld frisk   basilikum
50 g mandler, ristede
1.5 dl. olivenolie
0.5 stk. citron, saft
30 g fast ost modnet, fx Thybo
1.5 tsk. flagesalt

Toast

4 skiver surdejsbrød eller lignende
300 g brune champignon
250 g frisk spinat
2 spsk. smør
100 g fast ost modnet, fx Thybo

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at lave syltede rødløg ved at snitte rødløg i fine skiver. Hæld dem på et skoldet glas.
  2. 2
    Bland æblecidereddike, vand, honning og peberkorn i en gryde, og kog lagen op. Hæld eddikelagen over rødløg, kom låg på, og lad trække i minimum 45-60 minutter.
  3. 3
    Riv grønkål af stænglerne, og kom bladene i en minihakker eller foodprocessor. Hak de ristede mandler groft, og blend sammen med resten af ingredienserne. Smag til med salt og tilsæt evt. mere olie, hvis pestoen ikke er flydende nok.
  4. 4
    Lav toasten færdig ved at skære champignon i tynde skiver og svitse dem på en pande med spinat og smør, til spinaten falder sammen.
  5. 5
    Rist brødet, og smør et godt lag pesto på. Riv et pænt lag ost over, og top med spinat, svampe og syltede rødløg. Riv mere ost på toppen, og drys med flagesalt.