Bønnesalat med citrondressing og abrikoser
- 4 Personer
Ingredienser
250 g | bønner blandede, fra dåse eller brik, afdryppede |
150 g | grønne bønner |
50 g | tørrede abrikoser i strimler |
2 stk. | forårsløg hakkede |
75 g | gedeost eller feta |
- | Frisk purløg til drys |
Dressing
4 spsk. | olivenolie |
0.75 stk. | citron, revet skal + saft |
0.5 spsk. | dijonsennep |
lidt | flydende honning (et par dråber) |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Vask og nip de grønne bønner. Blancher dem ved at sænke dem i kogende vand et par minutter for derefter at overhælde dem med iskoldt vand.
-
2Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen i et syltetøjsglas (eller pisk dem sammen i en lille skål). Smag evt. til med salt, peber, citronsaft og honning.
-
3Hæld dressing i bunden af en salatskål. Vend herefter alle bønnerne, abrikoser og forårsløg i. Lad det trække i mindst 15 min., gerne længere (bønnesalater har generelt godt af at trække med dressingen lidt, så smagen trænger ind i bønnerne).
-
4Smuldr osten over salaten, og vend forsigtigt rundt. Top til sidst med hakket purløg og server!