Sherrysild med rødbede, hasselnødder og rygeostcreme
- 5 Personer
Sherrysild
1 dl. | eddike |
1 dl. | sukker |
1 dl. | sherry |
5 stk. | kryddersild |
Syltede rødløg
2.5 dl. | eddike |
2.5 dl. | sukker |
2 stk. | rødløg |
Rygeostcreme
50 g | rygeost |
0.5 dl. | fløde |
40 g | creme fraiche |
1 tsk. | dijonsennep |
0.5 stk. | citron saften fra |
1 stk. | rå rødbede |
- | ristede, afskallede hasselnødder en håndfuld |
- | tørrede tranebær en håndfuld |
- | friske krydderurter til pynt |
Sådan gør du
-
1Kog eddike op med sukker, til sukkeret er opløst, og bland derefter med sherry. Når blandingen er kølet helt ned, tages kryddersildene op fra glasset og lægges i sherrylagen. Silden skal trække et par timer, helst natten over, og så er de klar.
-
2Rødløget skæres som ønskes. Eddike og sukker koges sammen, til sukkeret er opløst. Når lagen er kølet ned, lægges rødløg i. Skal trække minimum et par timer men helst natten over.
-
3Alle ingredienser til cremen blandes sammen til en ensformet masse og smages til med salt.
-
4Rødbeden koges og køles. Skæres derefter ud. Anret et stykke smurt rugbrød med sild på. Herefter pyntes med dutter af rygeostecremen og de syltede rødløg. Maden drysses med ristede hasselnødder og små stykker af tørret tranebær. Til sidst kan den pyntes med rødsyre eller en anden krydderurt fx dild eller brøndkarse.