Løgtærte med rygeost og timian
- 6 Personer
Ingredienser
1 rulle | tærtedej |
2 tsk. | olivenolie |
500 g | løg i tynde skiver |
8 stængler | frisk timian finthakket |
3 stk. | æg str. M/L |
150 g | rygeost 10% |
125 g | cremefraiche 18% |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 C. Læg tærtedejen i en velsmurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag tærtebunden i 7-10 min.
-
2Lav imens fyldet. Varm olien på en pande over middel varme, og steg løgene klare og bløde. Tilsæt lidt timian, salt og peber undervejs. Lad herefter løgene køle i 5 min.
-
3Rør æg, rygeost, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål til en ensartet masse. Tilsæt løgene, og vend det hele sammen.
-
4Hæld æggemassen med løgene over den forbagte tærtebund. Bag tærten i ca. 25 min., til kanten er gylden, og æggemassen er fast.