Kalvespyd med sesamdressing (goma) og ærtesalat
- 4 Personer
Sushiris
4 dl. | sushiris |
5.5 dl. | vand |
4 spsk. | riseddike |
2 spsk. | sukker |
0.5 tsk. | salt |
Kalvespyd
3 stk. | kalvekød møre bøffer |
2 spsk. | olie |
lidt | salt og sort peber |
Dressing
250 g | sesamfrø |
1 dl. | vindruekerneolie |
0.75 dl. | soja |
4 spsk. | riseddike |
2 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | dadel stor |
1 tsk. | chiliflager |
4 spsk. | limesaft |
3.5 dl. | vand |
Salat
250 g | friskpillede grønne ærter |
2 stilke | blegselleri |
lidt | ærteskud |
Sådan gør du
-
1Kom ris og vand i en gryde og kog i 10 minutter. Sluk og lad risen trække under låg i 10 min.
-
2Bland riseddike, sukker og salt sammen, og rør i den kogte ris.
-
3Skær bøfferne i 3 centimeter brede stykker og sæt på grillpinde. Krydr med salt og peber.
-
4Kom sesamfrø og olie på en pande. Rist, imens du vender rundt og holder øje.
-
5Kom de ristede sesam og olie i en blender med soja, eddike, hvidløg, dadel, chili, limesaft og 1 dl af vandet. Blend sammen, imens du tilføjer vand. Du kan blende dressingen helt fin eller lade den forblive lidt grov i konsistensen.
-
6Steg eller gril kødet i 2-3 minutter i olien. Giv ærterne et opkog i 1 minut. Afdryp og skyl i koldt vand. Skær blegselleri i tynde strimler, og vend med ærter og ærteskud. Server spyd med sesamdressing, salat og ris.
Tip!
Vi laver rigeligt med sesamdressing. Den er nemlig god til alle former for grøntsager og holder sig fint i køleskabet i 5 dage.