Spaghetti carbonara med ærtepuré
AFTENSMAD

Spaghetti carbonara med ærtepuré

Den ægte spaghetti carbonara er med stykker af røget gris (herhjemme bruger vi bacon eller pancetta, mens den originale opskrift er med guanciale, som er røget svinekæbe). I denne version er kødet helt væk og erstattet af grøntsager og et æg på toppen af retten.
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g spaghetti

Ærtepuré

2 stk. fed hvidløg
lidt olie
1 dl. hvidvin
2 dl. piskefløde
3 dl. frosne ærter grønne
2 håndfulde spinatblade
- salt og sort peber

Ved servering

4 stk. æggeblommer
lidt pecorino-ost
lidt ærteskud

Sådan gør du

  1. 1
    Kog spaghettien efter anvisning på emballagen. 
  2. 2
    Svits pillede hvidløg i en gryde. Kom vin herpå, og lad simre i 2 minutter. 
  3. 3
    Tilføj fløde og ærter, og lad simre under låg i 3 minutter. Blend til cremet konsistens, og vend spinaten heri. 
  4. 4
    Smag til med salt og peber. 
  5. 5
    Afdryp pastaen, og vend med ærtepuré. Server i dybe tallerkener. Top op med æggeblomme, ost og evt. ærteskud.