Små chokoladekager med avokadomousse
- 8 Personer
Chokoladebund
150 g | smør |
270 g | sukker |
45 g | kakao |
2 tsk. | vaniljesukker |
2 stk. | æg mellemstore |
120 g | hvedemel |
Avokadomousse
2 stk. | avokadoer |
2 tsk. | citronsaft |
100 g | mascarponeost |
2 spsk. | piskefløde ca. |
2 spsk. | flormelis |
1 tsk. | vaniljesukker |
Topping
lidt | hindbær |
lidt | pistacienød |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Smelt smørret i en gryde. Rør sukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør nu et æg ad gangen i dejen og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.
-
3Smør en springform på cirka 24 centimeter og drys med mel, rasp eller sukker.
-
4Kom dejen heri, smør den ud og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Den skal stadig være klæg, når den er bagt. Tag ud og afkøl på rist. Sæt i køleskab i nogle timer.
-
5Udstans små runde bunde.
-
6Kom alle ingredienser til moussen i en blender og blend sammen. Sæt på køl i mindst 15 minutter.
-
7Kom mousse på de små bunde og top med hindbær og nødder.