Det skal du vide om dit køleskab, og sådan passer du på køleskabet

Der er mange fordele ved at vedligeholde sit køleskab. Samvirke guider dig, så du undgår madspild, sygdomsfremkaldende bakterier og unødigt elforbrug.

Gør køleskabet rent uden kemikalier

  • 2 dele eddike
  • 3 dele vand
  • En smule opvaskemiddel
  • Brug en klud til at rengøre køleskabet grundigt.
  • Tag hylderne ud og vask dem på almindelig vis med opvaskemiddel.
  • Tør efter med en ren klud opvredet i vand

Sådan gør du:

  1. Sluk og tøm køleskabet, så du ikke bruger unødig energi. Brug eventuelt en køletaske til de varmefølsomme varer såsom kød og mælkeprodukter, som ikke har godt af at stå ude. Det er dog ikke nødvendigt, hvis du blot skal rengøre en enkelt hylde. 

     
  2. Rengør køleskabet udvendigt. Sørg for, at du her kommer omkring bagsidens ribber med en klud.

     
  3.  Rengør køleskabet indvendigt med varmt vand og opvaskemiddel, og tør efterfølgende af med en klud opvredet i vand.

     
  4. Rens afløbsrenden bagerst på køleskabets væg, og brug en vatpind eller piberenser, hvis selve afløbshullet er stoppet til med madrester. 

     
  5. Efter rengøringen burde eventuelt is på køleelementet være tøet op. Men hvis der stadig er is, så lad køle­skabet stå åben, indtil isen er smeltet.

     
  6. Når køleskabet er tørt, så luk køleskabsdøren, tænd for køle­skabet og fyld det derefter med dine madvarer. Man skal dog være opmærksom på, at køleskabet er helt tørt, før det fyldes med madvarer. Fugtigheden er nemlig lige noget for  mikroorganismer, såsom bakterier og svampe, og dem vil vi helst undgå. 



     

 

Kilde: Fødevarestyrelsen, Forbrugerrådet TÆNK, Bolius