Julekrydret garniture til ostebordet
- 0 Personer
Krydret lage
1 dl. | rødvin |
1 dl. | lys muskovado-sukker |
10 g | frisk ingefær Uden skræl |
1 stang | kanel |
Garniture
30 g | mandler |
100 g | tørret frugt, f.eks. figner, abrikoser, tranebær og rosiner |
1 stk. | sylteglas 3 dl. med låg |
Sådan gør du
-
1Kom rødvin og sukker i en lille gryde og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt ingefær og kanel.
-
2Skær den tørrede frugt i mindre stykker. Kom frugtstykkerne og mandlerne i gryden og lad koge et par minutter. Kom på glas og afkøl.
-
3Servér garnituren til dine yndlingsoste på et af julens mange osteborde. Lav rigeligt og brug resten til en dessert, fx til bagte æbler og vaniljeis.