Tartiflette
- 4 Personer
Tartiflette
2 stk. | løg, skåret i tern |
300 g | bacon, skåret i strimler |
1 kg | kartofler, kogte, pillede og skåret i store tern |
1 stk. | reblochon ost (ca. 500 g) (alternativ ost: Anden rødkitost eller brie) |
1 dl. | cremefraiche |
1 glas | lille glas tør hvidvin |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Svits løg og bacon på en pande
-
2Bland de kogte kartoffeltern i, og svits med et par minutter
-
3Skrab ostens overflade med en ostehøvl
-
4Flæk derefter osten på langs, eller skær den midt over
-
5Kom blandingen af kartofler, løg og bacon i et ovnfast fad
-
6Kom cremefraiche og hvidvin i fadet.
-
7Læg de to flækkede oste øverst.
-
8Drys med salt og peber
-
9Bag i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
-
10Servér med grøn salat, og nyd en let hvidvin til
Tip!
Server med frisk grøn salat med sennepsdressing