Chokolademarengs
DESSERT

Chokolademarengs

Sprøde og smukke udenpå – bløde og chewy indeni. Giv din kæreste, din ven  - eller dig selv et stort, sødt chokolade smækkys til kaffen. Mums! (4-8 kager)
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk. æggehvider
50 g muscovadosukker Brug lyst muscovadocosukker
75 g sukker
1 nip flagesalt
75 g mørk chokolade Smeltet mørk chokolade

Drys

lidt flødeskum Tilsæt efter behov
lidt nødder
- figner Brug friske figner

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 100C. Pisk æggehviderne i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til let, blødt skum.
  2. 2
    Pisk sukkeret i lidt ad gangen og tilsæt salt. Pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
  3. 3
    Vend forsigtigt den smeltede chokolade i, vend kun rundt et par gange, så chokoladen danner et smukt mønster i marengsen. Sæt 4-8 store skefulde på en bageplade med bagepapir.
  4. 4
    Bag i ca. 1 time, indtil den er helt sprød, men stadig blød og sej indeni. Lad den køle af i ovnen, med lågen på klem.