Lad blenderen klare suppen
Bløde grøntsager, halve knolde eller løg er gode suppegrøntsager. Rens alle grøntsager grundigt og skær dem i mindre stykker. Bland typisk 2 slags grøntsager og 1 løg i samme suppe. Tomat og peberfrugt passer godt sammen med løg, eller 2 slags rodfrugter, kartofler og jordskokker er også gode sammen. Brug ikke alt, hvad du har i samme suppe, så bliver den ubestemmelig og uden karakter.
Svits løg i bunden af en gryde sammen med krydderier. Hæld grøntsager og væske på. Væsken kan være grøntsagsbouillon, en sjat hvidvin, æblemost eller lyst øl og vand. Hæld væske på, til det dækker grøntsagerne.
Brug stavblender, blender eller foodprocessor. Hvis du bruger blender, skal låget ikke slutte helt tæt. Hold et viskestykke over låg og åbning, og giv dig god tid, så suppen ikke eksploderer mellem hænderne på dig.
Hvis du vil have suppen fuldstændig cremet, må du slutte af med at køre suppen igennem en si, så trevler og fibre sies fra. Tilsæt eventuelt fyld til den blendede suppe. Nudler og linser som fyld gør den til et helt måltid. Smag suppen til.
Topping giver suppen kontraster og vækker appetitten. Topping kan være stegt bacon i små tern, en håndfuld krydderurter eller brødcroutoner. Skær brød i terninger, og steg dem i en skefuld olie på panden. Du kan også råsylte lidt fintsnittet hvidkål. Læg det i citronsaft i 10 minutter, og server det på toppen af suppen. Hvis suppen ikke smager af nok, giver umami fyldigere smag. Tilsæt tørrede svampe, soltørrede tomater eller riv parmesanost udover.